Lewispjäserna - Peter May - pocket (9789177016809) Bokhandel

Flamingo Badring Roséguld the vattenleksaker - blå of Out 74354ctbm81168-Leksaker

SIGNERAD Jag Nattid - Nathalie Danielsson Hanna Welin - böcker (9780777772607) Bokhandel
Kompisar Kompisböcker för de yngsta 10 titlar - Linda Palm - böcker (9789127445819) Bokhandel
  • Huvudmeny
Amning i nöd och lust skapa de bästa förutsättningarna för amning och bli din egen amningsrådgivare - Lin Dalén - böcker (9789198447705) Bokhandel
Nicke Nyfiken i djurparken - H. A. Rey Margret Rey Cynthia Platt - böcker (9789129708486) Bokhandel
Nuclear and Particle Physics - Brian R. Martin - böcker (9781119344612) Bokhandel

Flamingo Badring Roséguld the vattenleksaker - blå of Out 74354ctbm81168-Leksaker

Hej,
Reinventing organizations en guide till att skapa kreativa organisationer - Fröderic Laloux - böcker (9789147122332) Bokhandel Efter upprepade tekniska problem har jag beslutat att t.v. flytta mina inlägg till denna adress: 
 
Samtal med barn och ungdomar erfarenheter från arbetet på BRIS - Petter Iwarsson BRIS - böcker (9789172055834) Bokhandel
 
The Subtle Art of Not Giving A FCk A Counterintuitive Approach to Living a Good Life - Mark Manson - böcker (9780062641540) Bokhandel Jag kommer inte att moderera kommentarer här längre.
 
MVH/Lars Bern

Flamingo Badring Roséguld the vattenleksaker - blå of Out 74354ctbm81168-Leksaker

Jag har idag lyssnat på Volvo S70 V70 & C70 - Haynes Publishing - böcker (9780857339423) Bokhandel med min gamla skolkamrat framtidsminister Kristina Persson och inser plötsligt hur invasionen av migranter under hösten måste ha kommit som en skänk från högre makter för socialdemokraterna. Valuepack Design Patterns Elements of Reusable Object-Oriented Software with Applying UML and Patterns An Introduction to Object-Oriented Analysis and Design and Iterative Development - Erich Gamma Richard Helm - böcker (9781405837309) BokhandelUtan den katastrof som hotade hade man inte kunnat köra över Miljöpartiet och vända 180-grader, vilket väldigt starka väljargrupper inom det egna partiet redan krävde. Flykten av socialdemokratiska väljare över till SD hotade att beröva partiet dess historiskt starka väljarbas. Det blev nödvändigt med en kursomläggning och migrantinvasionen blev räddningen.

Andra har dragit samma slutsats. Låt mig citera Thomas Ramberg i Walt Disney Uncle Scrooge and Donald Duck the Last of the Clan McDuck (the Don rosa Library Vol. 4) - Don rosa - böcker (9781606998663) Bokhandel: Trots talet om klasstänkandets död är arbetarväljarnas stöd ett livsvillkor för Socialdemokraterna. … i längden blir omöjligt för fackförbunden att stödja partiet ekonomiskt och politiskt om inte en dominerande del av förbundens medlemmar röstar på Socialdemokraterna. Det starka politiska grepp som Socialdemokraterna i dag har över förbundsledningarna och de fackliga donationer som försörjer partiets valkampanjer skulle inte gå att legitimera om majoriteten av medlemmarna i val efter val röstade på andra partier.Sverigedemokraternas framgångar bland framför allt manliga LO-medlemmar hotar partiets existens. Visserligen kapade SD i senaste valet framför allt åt sig de LO-män som i valen 2006 och 2010 röstade på Moderaterna. Jag kan även bekräfta att Diary of a Wimpy Kid Rodrick Rules - Jeff Kinney - pocket (9780141324913) Bokhandel röstade på dom. Men efter valet 2014 - med en samhällsdebatt som totalt fokuserat på flyktingfrågan - har de dessutom skurit en bit in i den socialdemokratiska väljarbasen.

S-ledningen drog därför samma slutsats som Moderatledningen redan tidigare dragit: Dags att radikalt lägga om flyktingpolitiken. Eftersläpningen gentemot Moderaterna förklaras av lika delar Miljöpartiets och en del av den egna opinionens motstånd. När flyktinginvandringen ökade dramatiskt vändes det interna s-motståndet till sin motsats och Miljöpartiet visade sig värdera regeringsmakten högre än den egna flyktingpolitiken.

Migrantkatastrofen kom med andra ord som på beställning. Nu kan man stänga gränserna och som Kristina Persson förklara att de bara kan öppnas igen om EU tar ett övergripande ansvar för alla flyktingar och fördelar dem rättvist. Reflektionshandboken - Kristin Bie - böcker (9789140666352) BokhandelDetta kan hon lugnt säga i förvissningen om att det kommer EU aldrig att klara. Vi har redan hört Löfven i upprepade intervjuer skjuta EU framför sig. Sannolikt börjar EU falla isär när flyktingvågen får ny kraft i vår, i takt med att kylan släpper sitt grepp.

Mot den bakgrund jag beskrivit har givetvis den återigen blottlagda korruptionen inom den socialdemokratiska rörelsen, men Margot Wallströms och andras sätt att sko sig privatekonomiskt med fackföreningsmedlemmarnas pengar, kommit ytterst olägligt. Stanna innan du går - Åsa Bonelli - pocket (9789187595493) BokhandelDet inträffade kommer givetvis att åter påverka samma väljargrupper att lämna partiet för att söka sig till SD som är det parti som tydligast tar ställning mot etablissemanget.

Den politiska utvecklingen under 2016 blir onekligen intressant att följa. Socialdemokraternas osäkra och förvirrade ledning har att hantera ett moraliskt förfall inom partiet, samtidigt som man skall försöka regera ihop med ett Miljöparti utan verklighetsförankring som är på väg att tappa allt fotfäste. Det som kanske räddar Löfven är att alliansen leds av en likaledes svag och förvirrad moderatledare som är livrädd för att nyval som garanterat skulle göra SD till Riksdagens största parti.

Flamingo Badring Roséguld the vattenleksaker - blå of Out 74354ctbm81168-Leksaker

Jag skriver ofta om våra makthavare och deras allt större avstånd till det folk de är satta att leda och serva. Jag tänker återkomma med dagsaktuella artiklar som belyser dessa personer och hur de sköter sin roll. Idag börjar vi med utriksesminister Margot Wallström:

Vi kan idag läsa hur den idag mycket förmögna Margot Wallström tagit emot en hyreslägenhet i centrala Stockholm i ett hus som LO-förbundet Kommunal köpt för kommunalarbetarnas pengar. Efter sin tid på en toppbefattning inom EU med skyhög lön och nästan ingen skatt är Wallström förmögen och har inga som helst problem att själv köpa sig en bostadsrätt i centrala Stockholm.The Cycle of Excellence Using Deliberate Practice to Improve Supervision and Training - Tony Rousmaniere Rodney K. Goodyear Scott D. Miller - böcker (9781119165569) Bokhandel

Till tidningen Expressen säger hon att innan hon tog emot lägenheten krävde hon garantier från fackförbundets ordförande Anneli Nordström om att Kommunal också lämnade lägenheter till den kommunala bostadskön. SIGNERAD Med livet som insats Min historia - Carl Déman Helén Bjurberg - böcker (9780777772782) BokhandelDetta är ju totalt irrelevant, hon har tilldelats en hyresrätt på Stockholms enormt smala hyresmarknad där andra får vänta i kö en halv livstid för motsvarande förmån. Men i andra sidan var det Uppsala, där är det Diinglisar Wild Tiger Teddykompaniet - gosedjur som varit i farten. Det är ett solklart fall av korruption, en muta från Kommunal till en ledande makthavare.

Den ogenerade korruption inom socialdemokratin som ideligen avslöjas visar att partiet och dess makthavare har en fullständigt förvriden självbild. Man anser sig av någon anledning ha rätt att disponera arbetarnas pengar i fackets fonder för egen del och för mutor till närstående makthavare, på samma sätt som man i regeringsställning alltid innerst inne betraktat löntagarnas och spararnas pengar som statens.

Detta är ju inget nytt. Jag minns tydligt för många år sedan hur socialdemokraten och LO-ordföranden Wanja Lundby-Wedin försvarade en liknande utdelning av lägenheter som Metal köpt för medlemmarnas pengar till LO-pampar. Nikkis dagbok 1 berättelser från ett (inte så) fantastiskt liv - Rachel Renée Russell - böcker (9789174992908) BokhandelHon motiverade detta då med att de hade behov av en bostad i city där de jobbade - som om inte alla som jobbar där har det.

Det socialdemokratiska partiets roll inom fackföreningsrörelsen är korrumperad, pompös och odemokratisk. Det borde vara dags att börja rensa upp i den här Nåltavla Out of the blå - retroleksaker en gång för alla och att se till att fackets ledning avspeglar medlemmarnas åsikter. Det kan man börja med genom att ta ifrån makthavare som Wallström makten, vilket är motiverat nu när partiet bara har stöd av var fjärde väljare.