Hemmet - Mats Strandberg - böcker (9789113082820) Bokhandel

Minifordon och fordon & leksaksbilar - Pyjamashjältarna Gecko Figur 74354ctbm8988-Leksaker

Modern engelsk grammatik - Jan Svartvik Olof Sager - böcker (9789147020881) Bokhandel
Tänka snabbt och långsamt - Daniel Kahneman - böcker (9789186815721) Bokhandel
  • Huvudmeny
One Century of Karl Jaspers' General Psychopathology - Giovanni (EDT) Stanghellini Thomas (EDT) Fuchs Giovanni (EDT) Stanghellini - pocket (9780199609253) Bokhandel
Food pharmacy en berättelse om tarmflguldr snälla bakterier forskning och antiinflammatorisk mat - Mia Clase Lina Nertby Aurell - böcker (9789174245684) Bokhandel
Teamutveckling i teori och praktik - Christian Jacobsson Maria Åkerlund - böcker (9789127147423) Bokhandel

Minifordon och fordon & leksaksbilar - Pyjamashjältarna Gecko Figur 74354ctbm8988-Leksaker

Hej,
Falco - Mons Kallentoft Anna Karolina - cd-bok (9789188745811) Bokhandel Efter upprepade tekniska problem har jag beslutat att t.v. flytta mina inlägg till denna adress: 
 
Växtparadoxen de dolda riskerna med hälsosam kost som orsakar sjukdomar - Steven R. Gundry Olivia Bell Buehl - böcker (9789188633217) Bokhandel
 
Dröm inspireras och glittra med Dolly Style - Johanna Strömqvist - böcker (9789155267124) Bokhandel Jag kommer inte att moderera kommentarer här längre.
 
MVH/Lars Bern

Minifordon och fordon & leksaksbilar - Pyjamashjältarna Gecko Figur 74354ctbm8988-Leksaker

Jag har idag lyssnat på Psychology and Alchemy - C. G. Jung - böcker (9780415091190) Bokhandel med min gamla skolkamrat framtidsminister Kristina Persson och inser plötsligt hur invasionen av migranter under hösten måste ha kommit som en skänk från högre makter för socialdemokraterna. Det nordiska skafferiet torkning mjölksyrning fermentering inläggningar olja vinäger & salt - Johan Björkman - böcker (9789127161733) BokhandelUtan den katastrof som hotade hade man inte kunnat köra över Miljöpartiet och vända 180-grader, vilket väldigt starka väljargrupper inom det egna partiet redan krävde. Flykten av socialdemokratiska väljare över till SD hotade att beröva partiet dess historiskt starka väljarbas. Det blev nödvändigt med en kursomläggning och migrantinvasionen blev räddningen.

Andra har dragit samma slutsats. Låt mig citera Thomas Ramberg i Läsa till max Novellhäfte 2 (5-pack) - Maria McShane Lena Samuelsson - böcker (9789127412026) Bokhandel: Trots talet om klasstänkandets död är arbetarväljarnas stöd ett livsvillkor för Socialdemokraterna. … i längden blir omöjligt för fackförbunden att stödja partiet ekonomiskt och politiskt om inte en dominerande del av förbundens medlemmar röstar på Socialdemokraterna. Det starka politiska grepp som Socialdemokraterna i dag har över förbundsledningarna och de fackliga donationer som försörjer partiets valkampanjer skulle inte gå att legitimera om majoriteten av medlemmarna i val efter val röstade på andra partier.Sverigedemokraternas framgångar bland framför allt manliga LO-medlemmar hotar partiets existens. Visserligen kapade SD i senaste valet framför allt åt sig de LO-män som i valen 2006 och 2010 röstade på Moderaterna. Jag kan även bekräfta att Det börjar med ett frö - Laura Knowles - böcker (9789176631744) Bokhandel röstade på dom. Men efter valet 2014 - med en samhällsdebatt som totalt fokuserat på flyktingfrågan - har de dessutom skurit en bit in i den socialdemokratiska väljarbasen.

S-ledningen drog därför samma slutsats som Moderatledningen redan tidigare dragit: Dags att radikalt lägga om flyktingpolitiken. Eftersläpningen gentemot Moderaterna förklaras av lika delar Miljöpartiets och en del av den egna opinionens motstånd. När flyktinginvandringen ökade dramatiskt vändes det interna s-motståndet till sin motsats och Miljöpartiet visade sig värdera regeringsmakten högre än den egna flyktingpolitiken.

Migrantkatastrofen kom med andra ord som på beställning. Nu kan man stänga gränserna och som Kristina Persson förklara att de bara kan öppnas igen om EU tar ett övergripande ansvar för alla flyktingar och fördelar dem rättvist. Paula Modersohn-Becker - Diane Radycki - böcker (9780300185300) BokhandelDetta kan hon lugnt säga i förvissningen om att det kommer EU aldrig att klara. Vi har redan hört Löfven i upprepade intervjuer skjuta EU framför sig. Sannolikt börjar EU falla isär när flyktingvågen får ny kraft i vår, i takt med att kylan släpper sitt grepp.

Mot den bakgrund jag beskrivit har givetvis den återigen blottlagda korruptionen inom den socialdemokratiska rörelsen, men Margot Wallströms och andras sätt att sko sig privatekonomiskt med fackföreningsmedlemmarnas pengar, kommit ytterst olägligt. Konsten att städa förändra ditt liv med ett organiserat hem - Marie Kondo - pocket (9789163614996) BokhandelDet inträffade kommer givetvis att åter påverka samma väljargrupper att lämna partiet för att söka sig till SD som är det parti som tydligast tar ställning mot etablissemanget.

Den politiska utvecklingen under 2016 blir onekligen intressant att följa. Socialdemokraternas osäkra och förvirrade ledning har att hantera ett moraliskt förfall inom partiet, samtidigt som man skall försöka regera ihop med ett Miljöparti utan verklighetsförankring som är på väg att tappa allt fotfäste. Det som kanske räddar Löfven är att alliansen leds av en likaledes svag och förvirrad moderatledare som är livrädd för att nyval som garanterat skulle göra SD till Riksdagens största parti.

Minifordon och fordon & leksaksbilar - Pyjamashjältarna Gecko Figur 74354ctbm8988-Leksaker

Jag skriver ofta om våra makthavare och deras allt större avstånd till det folk de är satta att leda och serva. Jag tänker återkomma med dagsaktuella artiklar som belyser dessa personer och hur de sköter sin roll. Idag börjar vi med utriksesminister Margot Wallström:

Vi kan idag läsa hur den idag mycket förmögna Margot Wallström tagit emot en hyreslägenhet i centrala Stockholm i ett hus som LO-förbundet Kommunal köpt för kommunalarbetarnas pengar. Efter sin tid på en toppbefattning inom EU med skyhög lön och nästan ingen skatt är Wallström förmögen och har inga som helst problem att själv köpa sig en bostadsrätt i centrala Stockholm.Vår älskade - Kamila Shamsie - böcker (9789177950226) Bokhandel

Till tidningen Expressen säger hon att innan hon tog emot lägenheten krävde hon garantier från fackförbundets ordförande Anneli Nordström om att Kommunal också lämnade lägenheter till den kommunala bostadskön. Barnkardiologi en översikt - Jan Sunnegårdh - böcker (9789144082608) BokhandelDetta är ju totalt irrelevant, hon har tilldelats en hyresrätt på Stockholms enormt smala hyresmarknad där andra får vänta i kö en halv livstid för motsvarande förmån. Men i andra sidan var det Uppsala, där är det Baddräkt Tulla Korall Färg Kids - badkläder & uv-kläder som varit i farten. Det är ett solklart fall av korruption, en muta från Kommunal till en ledande makthavare.

Den ogenerade korruption inom socialdemokratin som ideligen avslöjas visar att partiet och dess makthavare har en fullständigt förvriden självbild. Man anser sig av någon anledning ha rätt att disponera arbetarnas pengar i fackets fonder för egen del och för mutor till närstående makthavare, på samma sätt som man i regeringsställning alltid innerst inne betraktat löntagarnas och spararnas pengar som statens.

Detta är ju inget nytt. Jag minns tydligt för många år sedan hur socialdemokraten och LO-ordföranden Wanja Lundby-Wedin försvarade en liknande utdelning av lägenheter som Metal köpt för medlemmarnas pengar till LO-pampar. Toktanten - Birgitta Bergin - cd-bok (9789176298787) BokhandelHon motiverade detta då med att de hade behov av en bostad i city där de jobbade - som om inte alla som jobbar där har det.

Det socialdemokratiska partiets roll inom fackföreningsrörelsen är korrumperad, pompös och odemokratisk. Det borde vara dags att börja rensa upp i den här Lastbil med frontlastare Siku - leksaksbilar & fordon en gång för alla och att se till att fackets ledning avspeglar medlemmarnas åsikter. Det kan man börja med genom att ta ifrån makthavare som Wallström makten, vilket är motiverat nu när partiet bara har stöd av var fjärde väljare.